Skip to main content

Naam: Suzanne van Leeuwen
Leeftijd: 34 jaar
Favoriete bezigheid bij GeluksBV: trainingen ontwikkelen
Vrijetijdsbesteding: buiten zijn en mijn gezin
Inspiratiebron: Rikko Voorberg, theoloog/theatermaker


Hoe ben je met GeluksBV in contact gekomen?
Ik ben aangesloten bij GeluksBV doordat ik Carin ken van Hollandsch-Welvaren. Zij is toen GeluksBV begonnen en vroeg mij om daar ook te komen werken. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan, want de missie en visie van GeluksBV, als sociaal ondernemer, passen goed bij mij als persoon. En ook als christen voel ik me hier thuis, hoewel GeluksBV geen religieuze organisatie is.

Hoe ziet jouw geluksdag eruit?
Dat zou haast een kopie van mijn bruiloft zijn, deze keer wél met mijn kinderen erbij. Wat mijn bruiloft een geluksdag maakte, was de aanwezigheid van vrienden en familie, mooi weer, lekker eten en een mooie trouwauto. Daar ben ik wel fan van. Daarnaast was muziek op onze bruiloft belangrijk. Twee uitersten in mijn muzieksmaak zijn Sela en Toto. Sela is een christelijke band, zij maken muziek die mij raakt, zoals het lied Maranatha. De muzikanten van Toto zijn stuk voor stuk zó goed in wat ze doen, daar geniet ik ook echt van.

Wie zijn voor jou de belangrijkste personen in je leven?
Allereerst mijn gezin. Mijn man en ik hebben het goed samen en mijn kinderen voelen als een deel van mij. Ik mis ze enorm als ik ze een dag niet zie. Mijn ouders en schoonouders zijn heel betrokken bij ons gezin en staan altijd voor ons klaar. Zo hebben ze bijvoorbeeld bijna ieder weekend geholpen tijdens onze verbouwing van 3 maanden. Mijn man komt uit een groot gezin en ik vind het bijzonder dat ik me ook daar inmiddels echt onderdeel van voel. Ook mijn eigen zussen, zwager en neefjes zijn natuurlijk belangrijk.

Welke verandering heeft een positieve impact gehad op je leven nu?
Rond mijn 15e kreeg ik een vorm van reuma. Mijn enorm energieke lijf deed ineens altijd pijn en het voelde alsof mijn batterij steeds halverwege de dag al leeg was. Ik had er spijt van dat ik de wintersport die ik zo graag wilde, al jaren uitstelde. Nu lukte dat niet meer. En hoewel dat natuurlijk te relativeren is, motiveert deze ervaring mij nu nog om elke dag volop te genieten van wat er wel kan!

Wat is jouw leefregel of gouden tip wat betreft een gelukkig leven?
Ik moet denken aan een lied van Marco Borsato ‘Als er nooit meer een morgen zou zijn’. Hoewel dat liedje een zware lading heeft, helpt het mij om te focussen op het nu: ik leef graag in het moment en probeer dingen niet uit te stellen. Als vandaag mijn laatste dag zou zijn, dan heb ik nergens spijt van.

Het maandthema is Dankbaarheid

Ben je bezig met dankbaarheid (zo ja, op welke manier)?
Vanuit mijn geloof ben ik vaak bezig met dankbaarheid: bijvoorbeeld door iedere avond te bidden en vooral ook te danken. In onze trouwtekst op onze bruiloft kwam dankbaarheid ook terug: wees dankbaar in alle omstandigheden. Elke dag is er wel iets om dankbaar voor te zijn.

Wat brengt dankbaarheid jou?
Het helpt je om te focussen op lichtpuntjes, ook als het donkerder is.

Wat is dankbaarheid voor jou?
Stilstaan bij de dingen die je voor lief neemt. Je gaat gewenning van mooie dingen in je leven tegen, hierdoor blijf je ervan genieten!

Waar ben je dankbaar voor?
Ik ben voor heel veel dingen dankbaar. Voor mijn (positieve) gezondheid, wat voor mij gaat over meer dan alleen mijn lijf, Maar ook de gezondheid van mijn gezin en die van onze ouders. Voor het rijke netwerk van mensen om ons heen. Dat we het goed hebben. Onze kinderen zitten goed in hun vel en (sinds lange tijd!) slapen we allemaal weer door… heerlijk!

Ga naar de inhoud