20 juni - HappyFest

Wil jij meer leren over geluk? En heb je zin in een avond bomvol gezelligheid, workshops en lekker eten? Kom dan op 20 juni naar HappyFest!

Reserveer je (gratis) ticket

Waarom een HappyFest?

Werken aan geluk bevordert je gezondheid. Maar hoe werk je nu precies aan je geluk? Dit kan op allerlei verschillende manieren, bijvoorbeeld door te bewegen, op de juiste manier te ademen of meer te leren over wie jij zelf bent. Tijdens HappyFest maak je kennis met verschillende van deze vormen door deel te nemen aan interactieve workshops of te luisteren naar inspirerende sprekers.

Programma HappyFest 20 juni 2024

18:00 uur: eten

18:30 uur: gezamenlijke opening

19:15 uur: start workshops (hieronder een voorproefje van enkele workshops, dit overzicht wordt nog aangevuld)

21:30 uur: gezamenlijke afsluiting (einde: 22:00 uur)

MAYA (opening)


MAYA is een poëtische singer-songwriter. In haar indie-folk nummers hoor je Arabische en klassieke invloeden gemengd met zang, spoken word, piano, gitaar en loopstation. Met scherpzinnige teksten in het Nederlands en Engels vertelt ze over rauw en zonnig. Haar introspectieve muziek vormt een intieme wereld van troost en rauwe expressie.

Spelen in beweging

In deze workshop staat je eigen lichaam en het spelen met beweging centraal. Het doel is om ieders eigenheid en creativiteit naar boven te halen. Er bestaat geen goed of fout en gegarandeerd voel je na afloop meer plezier en nieuwe energie in je lijf. Kom samen met Eline uit je hoofd en in je lijf in deze vrolijke speeltuin!
Tijdsurfen (1) | Uitstelgedrag

Zet jij vaak op het laatste moment de turbostand in om iets vlak voor een deadline af te krijgen? Of lig jij soms wakker van wat je eigenlijk zou moeten doen, maar waar je steeds maar niet aan begint? In deze workshop geeft Tijdsurf-trainer Marjolein je concrete handvatten om je vertrouwd te maken met wat je voor je uitschuift.
Beginnersworkshop Hoopdance


Zin in bewegen en wil jij kennismaken met het hoepelen? Kom dan naar de workshop hoopdance van Floris en leer de basisbeginselen van het hoepelen. Ervaring niet nodig en veel plezier gegarandeerd.

Jouw kijk op liefdesrelaties & en de rol van je ouders

Villa Pinedo is een stichting voor én door kinderen, jongeren en jongvolwassenen met gescheiden ouders. Door de scheiding van onze ouders zijn sommigen het geloof in de liefde verloren of hebben moeite met verbinden. Wat betekent het voorbeeld dat we van onze ouders hebben gekregen nu voor onze eigen liefdesrelaties? En hoe kunnen we hierin ons eigen pad bewandelen? In deze interactieve workshop blikken Lisa (29) en Demi (27) van Villa Pinedo samen terug én vooruit.
Op creatieve ontdekkingsreis langs de zintuigen


Kom je mee? In vogelvlucht op onderzoek langs de zintuigen. Ontdek hoe geur, kleur, tastzin en beweging je op een diepere laag ontspant en in contact brengt met je authentieke zelf.

Yoga: Explore your flow


Ontdek de kracht van beweging, meditatie en ademhaling. Leer luisteren naar je lichaam en vind de perfecte balans tussen zachtheid en kracht. Met Naomi’s positieve energie voel je je direct verbonden met jezelf. Doe mee en laat je inspireren!

Maak kennis met familie-opstellingen

We zijn allemaal verbonden met ons systeem van herkomst: onze biologische familie. We zijn vaak sterker met dit systeem verbonden dan we doorhebben. Door een familieopstelling kun je inzicht krijgen in jouw familiesysteem. Welke patronen helpen en welke staan je in de weg? Inzicht in deze patronen en het doorbreken ervan levert vaak energie, kracht, opluchting, positiviteit op!

Tijdsurfen (2) |Kralenketting

In deze workshop ervaar je dat multitasken echt niet kan en ontdek je hoe je voldoening kunt ervaren bij alles wat je doet op een dag. Aan het eind van deze workshop van Tijdsurf-trainer Marjolein Rebel weet je wat je kunt doen als je merkt dat je weer eens gehaast of met tegenzin bezig bent.
Stoelmassage

Even een momentje ontspannen? Ook dat kan op deze avond. Jennifer geeft je een heerlijke stoelmassage. Dit is een korte en efficiënte massage over de kleding heen.
Je zit op een speciaal ontworpen ergonomische massagestoel. Tijdens de massage worden jouw meest belaste spieren zoals rug, schouder en nek gemasseerd.
Kaarten vol geluk

Op de avond is er ook ruimte voor jouw creativiteit. Ga aan de slag met papier, stiften, stempels, tape en wol en maak een mooie (kerst)kaart. Laat je hart spreken en verras een vriend of vriendin, je ouders, je opa of oma, je buren of natuurlijk jezelf.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan hieronder aan. Neem vooral je studiemaatjes, vrienden en huisgenoten mee. Wacht niet te lang, want vol=vol!

Reserveer je (gratis) ticket voor HappyFest

Praktische informatie

Wat? HappyFest!
Voor wie? Utrechtse jongeren (17-30 jaar)
Waar? Social Impact Factory (Vredenburg 40)
Wanneer? Donderdag 20 juni van 18:00 tot 22:00 uur 

Niet onbelangrijk: Je kunt hier helemaal gratis aan deelnemen. Waarom? Omdat wij het belangrijk vinden dat alle jongeren evenveel kans op geluk en gezondheid hebben.