14 december - HappyFest

Wil jij meer leren over geluk? En heb je zin in een avond bomvol gezelligheid, workshops en lekker eten? Kom dan naar het HappyFest op 14 december!

Direct aanmelden HappyFest

Waarom een HappyFest?

Werken aan geluk bevordert je gezondheid. Maar hoe werk je nu precies aan je geluk? Dit kan op allerlei verschillende manieren, bijvoorbeeld door te bewegen, op de juiste manier te ademen of meer te leren over wie jij zelf bent. Tijdens het HappyFest maak je kennis met verschillende van deze vormen door deel te nemen aan interactieve workshops of te luisteren naar inspirerende sprekers.

Programma HappyFest 14 december 2023

17:45 uur: inloop

18:00 uur: eten

18:30 uur: gezamenlijke opening

19:15 uur: start workshops (hieronder alvast een sneak preview van enkele workshops, dit overzicht wordt nog aangevuld)

21:30 uur: gezamenlijke afsluiting

Psychisch Gestoord Producties

Nicky (26) en Daniëlle (25) maken muziek en theater over hun persoonlijke én professionele ervaringen rondom psychische kwetsbaarheid, onder de naam Psychisch Gestoord Producties. Met hun samenzang en treffende teksten hopen ze mensen te raken en ze mee te nemen in de wereld van mensen die worstelen met psychische problematiek.

Paradox Passage 

Cas maakte voor zijn afstuderen aan de HKU dit bordspel dat spelers uitdaagt om via empathie en creativiteit een passage naar elkaar te maken, waardoor de puzzel samen wordt opgelost. De spelers beginnen als vreemden en zetten hun inlevingsvermogen, tactisch inzicht en inventiviteit in. Het doel? Elkaar terugvinden! Dat kan alleen als je contact maakt met elkaar…

Flowy & energieke yoga


Tijdens deze workshop neemt Naomi je mee op een inspirerende reis door een vloeiende en energieke yogales! Je leert kennis maken met je lichaam en ademhaling. Een balans tussen je zachte én krachtige kanten. Je wordt ontvangen in een positieve ruimte waar jij jezelf volledig kunt omarmen en verbinden.

Spelen in beweging

In deze workshop staat je eigen lichaam en het spelen met beweging
centraal. Doel is om ieders eigenheid en creativiteit naar boven te
halen. Er is geen goed en fout. Eline nodigt je van harte uit om mee te
doen!
Stoelmassage

Even een momentje ontspannen? Ook dat kan op deze avond. Jennifer geeft je een heerlijke stoelmassage. Dit is een korte en efficiënte massage over de kleding heen.
Je zit op een speciaal ontworpen ergonomische massagestoel. Tijdens de massage worden jouw meest belaste spieren zoals rug, schouder en nek gemasseerd.
Ontdek je eigen ademruimte


Ga op een ontdekkingstocht door je eigen innerlijke landschap. We landen in onszelf na een dag met verschillende indrukken om daarna weer opgeladen en in rust de rest van de avond in te gaan. Eline onderzoekt met je naar wat de adem met en voor je kan doen. We zullen samen kortere en langere ademoefeningen doen. Je hoeft geen ervaring te hebben, de workshop is voor iedereen toegankelijk. Het geeft een gevoel van verbinding met jezelf en met anderen om je heen.

Kaarten vol geluk

Op de avond is er ook ruimte voor jouw creativiteit. Ga aan de slag met papier, stiften, stempels, tape en wol en maak een mooie (kerst)kaart. Laat je hart spreken en verras een vriend of vriendin, je ouders, je opa of oma, je buren of natuurlijk jezelf.

Bouw mee aan de ideale wereld

Hoe zie jij jezelf? En hoe geef jij de wereld om je heen vorm als jij het voor het uitkiezen hebt? Geef je creativiteit de ruimte en bouw mee aan een ideale wereld.

Floreren onder druk


79% van de studenten ervaart prestatiedruk. In deze workshop duikt Martsen met jullie in de psychologie van prestatiedruk. Onderzoek met ons hoe jij het hoofd kan bieden aan alle stressoren wanneer je druk ervaart. Je loopt de deur uit met een concreet plan voor een betere balans van je studie en je leven.

Laat je stem horen

Zang is een manier om klank te geven aan emoties. Zeker ook als je minder lekker in je vel zit, kan muziek maken fijn en opluchtend zijn. In deze workshop zingen we met Tessa hoopvolle, verdrietige en vrolijke muziek. Ook gebruiken we onze stem in leuke en grappige muziekspelletjes. Het maakt niet uit of je zangervaring hebt of niet.

Boost je Zelfliefde


In deze workshop helpt Antonia je te leren houden van je diepste ‘shadows’, om vanuit die volledige zelfacceptatie je leven te creëren: een leven vol ideeën, idealen en geluk. Als je vanuit die kracht leeft, durf je te leven vanuit jezelf, zonder je druk te maken om de mening van anderen. We gaan (opnieuw) verbinden met ons hele lijf, zoeken de stilte op en rekenen af met maatschappelijke ideaalbeelden waaraan je zou moeten voldoen.

Creëer je eigen filmpersonage


Een personage staat aan de start van ieder verhaal. Het is fijn als we ons als mensen kunnen herkennen in een personage in een boek, serie of film. In deze workshop daagt Danae je uit om zelf een fictief personage te creëren aan de hand van verschillende tips en vragen. Wat voor persoon zou jij graag vaker willen zien op het witte doek of tegenkomen in een boek? In deze workshop ga je daar mee aan de slag en maak je een start voor het schrijven van je eigen verhaal!

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan hieronder aan. Neem vooral je studiemaatjes, vrienden en huisgenoten mee. Wacht niet te lang, want vol=vol!

Praktische informatie

Wat? HappyFest!
Voor wie? Utrechtse jongeren (17-30 jaar)
Waar? Social Impact Factory (SIF), Vredenburg 40 Utrecht
Wanneer? Donderdag 14 december van 18:00 tot 22:00 uur 

Niet onbelangrijk: Je kunt hier helemaal gratis aan deelnemen. Waarom? Omdat wij het belangrijk vinden dat alle jongeren evenveel kans op geluk en gezondheid hebben.