Lekker in je Vel

In de klas aan de slag met welbevinden en gezondheid

Meld je aan als LIV-school

Doe mee en word een LIV-school!

Leerlingen die onder woorden kunnen brengen hoe ze in hun vel zitten, zichzelf en elkaar beter begrijpen. Die het gesprek over hoe je in je vel zit steeds vaker aangaan. Waarbij ze vaardigheden leren die hen meer grip geven op hoe ze in hun vel zitten. Én ze helpt vaker de gezonde keuze te maken! Door als school te kiezen voor de Lekker in je Vel-werkwijze is dat waar we aan gaan werken. Wie wil dat nu niet!?

Ik wil een verkennend gesprek over LIV op mijn school!
Interessante voordelen voor scholen die dit schooljaar starten met LIV! Informeer naar de voorwaarden en meld je aan!

Hoe werkt LIV?

LIV werkt met 6 thema’s: Vriendschap, Zin, Ontspanning, Zorg voor Jezelf, Flow en Goed Doen. Elk thema bevat 8-10 creatieve, speelse mini-interventies die in tijdsduur variëren van 10 min tot les vullend. Leuke oefeningen waarmee de klas in beweging komt, of juist tot rust. Waarmee ze in gesprek gaan of juist even zelf aan de slag gaan. De oefeningen maken naast eenvoudige taal ook gebruik van beeld en (instructie) video’s. Leerkrachten kunnen de oefeningen op elk gewenst moment inzetten als onderdeel van de eigen lesmethode, passend bij de behoefte van de klas. Voor elk thema ontvangen de leerling (+ werkbladen voor opdrachten) en de leerkracht (extra uitleg) een eigen boekje. 

Waar komt LIV vandaan?

De LIV-werkwijze is het resultaat van een co-creatieproces met leerlingen, leerkrachten en ouders. De integrale LIV-werkwijze is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten uit het geluksonderzoek, de positieve psychologie en de gedragswetenschappen. Door op dagelijkse basis aandacht te besteden aan Lekker in je Vel binnen het onderwijs:

  • Wordt het gesprek over ‘hoe zit je in je vel’ genormaliseerd op school
  • Ontwikkelen leerlingen al jong bewustzijn; ‘hoe zit ik in mijn vel?’ (voelen, denken)
  • Ontwikkeling leerlingen al jong vaardigheden en strategieën die ze kunnen inzetten om lekkerder in hun vel te zitten (handelen, gedrag)
  • Dit bewustzijn en deze vaardigheden vergroten hun veerkracht, waardoor ze beter (anders) om leren gaan met de uitdagingen op hun pad (sociaal, emotionele stabiliteit)
  • Bewustzijn en vaardigheden bevorderen optimaal functioneren, leerlingen ervaren meer keuzevrijheid in gedrag
  • Meer keuzevrijheid in gedrag, leidt vaker tot de ‘gezonde keuze’. LIV vormt daarmee een mooie basis voor het bredere palet aan leefstijl onderwerpen.

LIV is een initiatief van GeluksBV en Panton en ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Kentalis College Utrecht. De ontwikkeling is en wordt mogelijk gemaakt door het Agis Innovatiefonds en de gemeente Utrecht. 

Hoe word je een LIV-school?

Wanneer je aan de slag gaat met LIV, word je een LIV-school. We sluiten een samenwerkingsovereenkomst af waarin we afspreken samen op te trekken om op jullie school, met een betrokken team van docenten, LIV een vaste plek te geven. Alles met als doel om de leerlingen de kans te geven te op een passende manier te werken aan hun welbevinden en gezondheid. Iedereen Lekker in je Vel, wie wil dat nou niet? 

Interesse? Vul onderstaand aanmeldformulier in! Wij zoeken dan snel contact met jullie voor een verkennend gesprek.

Aanmeldformulier LIV-school