Digitale Buddies

Brengt jong en oud bij elkaar en zorgt voor meer geluk onder ouderen

Wat doen de Digitale Buddies?

ROC-studenten en ouderen gaan gedurende 9 weken in gesprek met elkaar. De jongeren helpen de ouderen met digitale vaardigheden. En de ouderen delen hun levenservaring met de jongeren. Oprecht contact, plezier, mooie gesprekken en tegelijkertijd digitale vaardigheden opdoen, dat is Digitale Buddies!

Dit hebben de digitale buddies bereikt

Ouderen worden digitaal vaardiger, competenter en autonomer. Het contact met de jongeren vergroot hun gevoel van verbondenheid en betekenis. Ze maken ook makkelijker contact met anderen. Dit zorgt voor minder eenzaamheid.

De jongeren zijn ineens de leraar en voelen zich gezien en erkend in hun kennis en kunde. Ouderen staan wekelijks te popelen om met hen aan de slag te gaan. De studenten ervaren wat zij betekenen voor de ouderen. Dit draagt bij aan hun gevoel van betekenis.

Digitale Buddies zorgt voor mooie verhalen

Kees is een van de deelnemers en voelde zich vaak eenzaam. Zijn vrouw is overleden, zijn kinderen uit huis en hij kan niet meer naar zijn gastkinderen in Amerika vliegen door hartproblemen. Door zijn deelname aan Digitale Buddies heeft hij leren skypen. Kees is nog steeds alleen, maar voelt zich nu minder eenzaam. Dit komt doordat hij makkelijker in contact komt met de mensen die belangrijk voor hem zijn.

“Ik kon niks, snapte alle toetsen niet en nu kan ik ineens internetten!”

Carla, 78 jaarDeelnemer Digitale Buddies

Meedoen aan Digitale Buddies?

Is Digitale Buddies iets voor u? Er zijn nu twee reeksen bezig en in mei 2024 starten er twee nieuwe reeksen, op de volgende maandagen:

6 mei | 13 mei | 27 mei | 3 juni | 10 juni | 17 juni | 24 juni | 1 juli

De locaties zijn:
10.00 – 12.00 uur Buurthuis De Musketon (Hondsrug 19)
14.00 – 16.00 uur Buurthuis ’t Strandpaviljoen (Noordzeestraat 20)

Via de knop hieronder kunt u aan ons laten weten dat u interesse heeft om mee te doen met 1 van deze groepen. Of interesse heeft om in de toekomst Digitale Buddies te volgen in uw wijk! Er starten 4 keer per jaar 2 nieuwe groepen. Locaties en data komen hier te staan zodra ze bekend zijn.

Aanmelden

Iets voor jou, jouw organisatie of locatie?

We zijn continu bezig met het organiseren van nieuwe reeksen Digitale Buddies. In verschillende wijken in Utrecht en met verschillende doelgroepen. We werken graag samen met partijen die voeten aan de grond hebben in de wijk. Wil je meer weten of heb je een goed idee om samen te werken? Laat het ons weten en we nemen contact met je op.

Contact met GeluksBV

Onze partners: