Digitale Buddies

Brengt jong en oud bij elkaar en zorgt voor meer geluk onder ouderen

Wat doen de Digitale Buddies?

ROC-studenten en ouderen gaan gedurende 10 weken in gesprek met elkaar. De jongeren helpen de ouderen met digitale vaardigheden. En de ouderen delen hun levenservaring met de jongeren. Oprecht contact, plezier, mooie gesprekken en tegelijkertijd digitale vaardigheden opdoen, dat is Digitale Buddies!

Dit hebben de digitale buddies bereikt

Ouderen worden digitaal vaardiger, competenter en autonomer. Het contact met de jongeren vergroot hun gevoel van verbondenheid en betekenis. Ze maken ook makkelijker contact met anderen. Dit zorgt voor minder eenzaamheid.

De jongeren zijn ineens de leraar en voelen zich gezien en erkend in hun kennis en kunde. Ouderen staan wekelijks te popelen om met hen aan de slag te gaan. De studenten ervaren wat zij betekenen voor de ouderen. Dit draagt bij aan hun gevoel van betekenis.

Digitale Buddies zorgt voor mooie verhalen

Kees is een van de deelnemers en voelde zich vaak eenzaam. Zijn vrouw is overleden, zijn kinderen uit huis en hij kan niet meer naar zijn gastkinderen in Amerika vliegen door hartproblemen. Door zijn deelname aan Digitale Buddies heeft hij leren skypen. Kees is nog steeds alleen, maar voelt zich nu minder eenzaam. Dit komt doordat hij makkelijker in contact komt met de mensen die belangrijk voor hem zijn.

“Ik kon niks, snapte alle toetsen niet en nu kan ik ineens internetten!”

Carla, 78 jaarDeelnemer Digitale Buddies

Onze partners:

oudere vrouw en jongen met een laptop

Ook aan de slag met Digitale Buddies?

Is Digitale Buddies iets voor u? Binnenkort kunt u op deze pagina zien waar en wanneer de volgende reeksen starten in oktober 2022. Via onderstaand formulier kunt u uw interesse aan ons kenbaar maken.

Wil je dit programma aanbieden vanuit jouw gemeente, organisatie, zorg- of onderwijsinstelling? Inclusief trainingen, draaiboeken, een communicatie toolkit en een programma om de impact te meten? Of middels een Train de Trainer programma? Ook dan kun je via onderstaand formulier contact met ons zoeken.

Iets voor jou, jouw organisatie of locatie?

We zijn continu bezig met nieuwe reeksen. In verschillende wijken in Utrecht en met verschillende doelgroepen. Wil je meer weten of wil je je interesse kenbaar maken? Laat het ons weten en we nemen contact met je op.