Skip to main content

We zijn weer van start gegaan met twee nieuwe reeksen Digitale Buddies! Zowel in buurtcentrum De Leeuw als buurtcentrum De Musketon hebben we een grote groep enthousiaste ouderen en lieve, gemotiveerde studenten. 

Op 19 mei hadden we een hele speciale bijeenkomst. In samenwerking met VindiQu hebben wij de ouderen via een live videoverbinding meegenomen naar Napels! Onder begeleiding van ervaren gids Lisa hebben we onder meer de Royal Palace en de opera bezocht  en in de verte konden we de vulkaan van Pompeii zien. Hoe bijzonder om vanuit onze luie stoel zo’n verre reis te kunnen maken!

De ouderen stelden tijdens dit ‘digitale uitje’ veel vragen aan gids Lisa, bijvoorbeeld over de veiligheid in de stad (met de maffia), het eten en drinken en het openbaar vervoer. We hebben flink wat geschiedenis meegekregen! Bij de Leeuw was er 1 mevrouw die 40 jaar geleden in Napels was geweest, haar viel iets op:

““Wat mooi om op deze manier te zien dat de stad nu zoveel schoner is geworden!””

Deelnemer Digitale Buddies in De Leeuw

De ouderen vonden het leuk om dit uitje te doen. Een deel van hen ‘omdat we zelf niet meer naar Napels kunnen reizen’, een ander deel raakte juist geïnspireerd om wél weer zelf op pad te gaan!

VindiQu, bedankt voor twee fantastische, bijzondere bijeenkomsten! Vanaf deze week gaan we weer verder met het reguliere programma van Digitale Buddies.

Ga naar de inhoud