Skip to main content

Waar kun je als bewoner van Kanaleneiland terecht met vragen over e-mail, videobellen of DigiD? Dat kan vanaf nu bij 9 digi-wijkcoaches! 

In maart en april (2021) zijn 9 wijkbewoners en studenten van het leer-werkbedrijf Wijksupport opgeleid om bewoners met allerlei hulpvragen op het gebied van digitale vaardigheden te ondersteunen.  Dat gebeurde door GeluksBV, in opdracht van de ICT-& Schaakschool.

De opleiding bestond uit vier bijeenkomsten. Daarin werden de digi-wijkcoaches getraind in de digitale vaardigheden zelf, maar ook in het coachen en begeleiden van wijkbewoners: hoe kom je erachter wat iemand nodig heeft, en hoe leer je iemand om het uiteindelijk zelf te doen?

Bij de afronding van de opleiding, afgelopen dinsdag, namen de deelnemers vol trots hun certificaat in ontvangst. Ze zijn vanaf nu inzetbaar en worden daarin verder begeleid door de ICT- & Schaakschool.

De digi-wijkcoaches werken samen met huisartsen van twee gezondheidscentra in Kanaleneiland. Het digitaal contact tussen wijkbewoners en huisartsen is door corona toegenomen. Niet iedereen is voldoende digitaal vaardig om daar aan mee te doen. Huisartsen gaan nu de mensen die ondersteuning nodig hebben bij digitale basisvaardigheden verwijzen naar de digi-wijkcoaches.

Meer weten over de digi-wijkcoaches? Neem contact op met Anne-Marie Benschop via 06-1073 8821 of [email protected]

Ga naar de inhoud