Werken aan Geluk

Gelukkige mensen zijn niet alleen gezonder, maar ook socialer, energieker, vriendelijker, populairder bij anderen, hebben een groot netwerk van vrienden en sociale opvang, flexibeler en vindingrijker, productiever op hun werk, kunnen beter leiding geven, verdienen meer geld, gaan flexibeler om met tegenslag… Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Genoeg redenen om aan geluk te willen werken!

Geluk bestaat uit intentionele activiteiten. Dat wil zeggen dat je bewust doelgerichte activiteiten uitvoert om je geluk te bevorderen. Er bestaat geen magische formule, maar er zijn genoeg bewezen effectieve strategieën om aan je geluk te werken. Deze strategieën gaan over het trainen van je levensvaardigheden (lees hier hoe dat onderdeel uitmaakt van je geluk). Denk aan: het beoefenen van dankbaarheid, vriendelijk en hulpvaardig zijn, het werken aan flow, afleren van piekeren en sociaal vergelijken, meditatie, optimisme en zorgen voor je lichaam en geest.

Geluk is niet voor de ‘happy few’. Wij gebruiken de inzichten over geluk in onze sociale innovaties voor o.a. mensen in armoede, eenzame ouderen en opgroeiende kinderen. Daarnaast delen we onze kennis in trainingen en masterclasses.

Aan de slag met geluk

Iedereen kan aan de slag met zijn eigen geluk. Voor velen is het alleen de vraag: hoe doe je dat? Daar helpen wij je graag bij. Vanuit onze ervaring en kennis vanuit de gezondheidswetenschappen, positieve psychologie, gelukswetenschap en gedragswetenschappen geven wij masterclasses en trainingen op maat. In onze trainingen combineren we theorie en praktijk en gaan we van denken naar doen. Het is interactief, levendig, prikkelend en informatief. We ontwikkelen trainingen op maat, afgestemd op een bepaalde doelgroep of vraagstuk. Dit doen we voor particulieren, onderwijsinstellingen, bedrijven en overheid.

Daarnaast hebben we een aantal masterclasses ontwikkeld binnen de volgende vier domeinen: 

Happy Parent – Happy Child
Happy Student
Happy Worker
Happy Oldies

Klik op de titels om meer te lezen over de inhoud van de masterclasses. Meer weten over de trainers in Geluk? Lees het hier.

Aan de slag met geluk? Laat het ons weten! Samen ontdekken we welke manier het beste bij jou of jouw organisatie past.