Werken aan het Bruto Nationaal Geluk

GeluksBV is een sociaal ondernemer met als missie: werken aan het Bruto Nationaal Geluk. Dat betekent het bevorderen van evenwichtige groei die dienstbaar is aan de gezondheid en het geluk van mensen. Als GeluksBV werken we actief aan duurzaam geluk.

Duurzaam geluk gaat verder dan je blij voelen, plezier ervaren en je nuttig maken. Het gaat over levensvoldoening. Dat wil zeggen dat je alles bij elkaar genomen, tevreden bent met je leven als geheel. Het gaat over psychologisch welbevinden.

Wij geloven dat geluk best een beetje maakbaar is. In aanvulling op onze genetische aanleg (ca. 30%) en onze omstandigheden (ca. 25%) wordt 45% van het verschil in geluk verklaard door onze levensvaardigheden en levenskeuzes (World Database of Happiness). Ons geluk hangt dus in belangrijke mate samen met ons denken (bewustzijn) en ons doen (gedrag).

Duurzaam geluk betekent niet dat we ons constant blij voelen. Het gaat ook over omgaan met het leven zoals het komt. Elk leven kent uitdagende, pijnlijke of verdrietige momenten. Het gaat er niet zozeer om dit te vermijden, maar een basis te creëren die het mogelijk maakt ruige golven te trotseren, zo prettig mogelijk.

Door te werken aan het Bruto Nationaal Geluk ondersteunen we mensen in de randvoorwaarden van geluk. En ontwikkelen we bouwstenen die gelukkig leven mogelijk maken.

Als sociaal ondernemer zijn onze maatschappelijke doelen leidend. Onze financiële doelen staan ten dienste van onze missie.

Lees hier hoe we dat doen.