Terug van weggeweest

De maand september is voor velen een maand van alles weer opstarten na een tijdje weg te zijn geweest. Voor mij was dat niet anders, alhoewel: ik was wel iets langer weg! Begin maart heb ik mijn tweede kindje gekregen en tot aan september heb ik verlof gehad en dus niet gewerkt voor de GeluksBV. Een hele bijzondere tijd! Aan de hand van een paar gelukstrategieën kijk ik graag even terug.

Sociale relaties koesteren

Bijna zes maanden lang heb ik al mijn tijd en energie kunnen steken in de belangrijkste sociale relaties die ik heb: die met mijn gezin. Ik had de tijd om ons nieuwste gezinslid Casper te leren kennen en héél veel te knuffelen! Ik kon mijn dochter begeleiden in haar nieuwe rol als grote zus én schoolgaand kind: voor haar twee hele grote veranderingen. Daarnaast konden mijn man en ik samen groeien in een nieuw ritme met twee kinderen, waarbij je aan de ene kant nooit je handen vrij lijkt te hebben, maar aan de andere kant van twee prachtige kinderen tegelijk kunt genieten.

Zorgen voor je lichaam

Weten dat de periode van verlof veel langer zou duren dan de gangbare 10 of 12 weken, gaf mij veel rust. Mentaal, maar ook fysiek: ik kon echt tijd nemen om te herstellen. Het zorgde er bijvoorbeeld voor dat ik ook na 4 maanden nog regelmatig een slaapje extra pakte als mijn zoontje nog sliep in de ochtend. Heerlijk!

Dankbaarheid

Tijd nemen voor belangrijke dingen geeft mij ook ruimte om stil te staan bij hoe dankbaar ik ben. Dankbaar natuurlijk voor mijn gezin dat elke dag voor zoveel mooie momenten zorgt, maar ook dankbaar voor de mogelijkheid om zo lang met verlof te zijn. En tot slot: dankbaarheid voor die leuke baan bij de GeluksBV waar ik vol goede moed én met nieuwe energie nu weer terug ben van weggeweest!

door: Suzanne van Leeuwen-Visser