Skip to main content

Trots en blij dat het ondanks alle corona-uitdagingen is gelukt! Samen met onze partners Panton, ontwerpers voor de zorg en het Kentalis College hebben we het afgelopen schooljaar gewerkt aan ‘Lekker in je Vel’ op het Kentalis College. Met mooie opbrengsten.

Het komende schooljaar gaan we, wederom met leerlingen, docenten en ouders, aan de slag om 5 thema’s verder uit te werken. Doel is het doorontwikkelen van het LIV prototype naar een volwaardige interventie inclusief al het benodigde (les)materiaal voor leerkrachten en leerlingen. Dat doen we in samenwerking met drie Utrechtse scholen: het Kromme Rijn College, het Pouwer College en (opnieuw) het Kentalis College. Inmiddels zijn we van start en beginnen de scholen in de eerste week van oktober met het thema Vriendschap.

Met deze vervolgstappen leggen we de basis voor verdere opschaling in heel Nederland. Onze ambitie? Dat ‘Lekker in je Vel’ een integraal onderdeel wordt van de curricula van alle (speciaal onderwijs) scholen! Daarom werken we toe naar een erkende Gezonde School interventie. Supertrots zijn we dan ook dat de LIV werkwijze recent al als inspirerend voorbeeld is benoemd door De Gezonde School.

De ontwikkeling en uitvoering van Lekker in je Vel wordt financieel mogelijk gemaakt door het Agis Innovatiefonds en Gemeente Utrecht.

Ga naar de inhoud