Lancering Utrechtse aanpak eenzaamheid

Op vrijdag 29 maart was de GeluksBV aanwezig bij de lancering Utrechtse aanpak eenzaamheid.

Bij aankomst in Het Souterrain van Vondelparc was een gezellige menigte aanwezig. Er hing een informele sfeer en mensen vanuit allerlei verschillende achtergronden waren druk kletsend hun eerste bakje koffie met elkaar aan het drinken. En juist die interactie was een belangrijk doel van deze ochtend. Marianne van den Anker praatte de lancering soepeltjes aan elkaar en daagde de aanwezigen uit tot het smeden van nieuwe bondjes.

Wat brachten wij mee?

Ons Digitale Buddies project. Een project waarmee we bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen en insteken op gelukkig oud worden. Digitale Buddies heeft al op verschillende plekken in Utrecht gedraaid in samenwerking met een groot aantal partners w.o. de Bibliotheek, de Saffier, Bartholomeus Gasthuis en Sterrenzicht. Ouderen worden niet alleen digitaal vaardiger, maar zijn ook enthousiast over het contact dat zij hebben met de studenten en elkaar. De persoonlijke contacten, het via passies werken aan motivatie en intergenerationeel leren zijn belangrijke aspecten van het succes van Digitale Buddies.

Nieuw bondje?

GeluksBV kreeg samen met Vodafone een podium moment. Carin vertelde vol enthousiasme wat wij doen met Digitale Buddies en hoe wij nog meer zouden willen bijdragen aan de aanpak van eenzaamheid. Vodafone deelde hun ervaring met hun programma ‘Welkomonline.nl’. We spraken af de mogelijkheden voor samenwerking verder te verkennen. Met maar een doel: nog meer ouderen bereiken en ondersteunen weer regie te pakken op hun geluk.

Moment of Fame

Tenslotte werden we benaderd door een journalist van RTV Utrecht. Een mooie kans, om op de lokale televisie iets te vertellen over de missie van de GeluksBV. Een bevlogen interview van ruim 5 minuten resulteerde (helaas ;-)) maar in een paar seconde zendtijd. Toch zijn we best een beetje trots. (klik hier voor het fragment)

Geluk(t)!

Wat een energieke ochtend! Onze verwachtingen werden overtroffen door interessante gesprekken en verrassende kansen. We kijken dan ook dankbaar en positief terug op een ochtend waar organisaties actief met elkaar werden verbonden en er leuke connecties tussen verschillende partijen ontstonden. Een veelbelovende Utrechtse start van ‘samen tegen eenzaamheid’!

Geschreven door: Tosca