Het eerste Geweldige Wijk Café van start!

Vorige week was de aftrap van het eerste Geweldige Wijk Café in Meppel, waarin geïnteresseerden en betrokkenen van de Geweldige Wijk aanpak in contact kunnen komen met elkaar onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. In deze informele setting is er ruimte voor vragen aan professionals (onder andere een loopbaancoach, een schuldhulpcoach en medewerkers van Welzijn Mensenwerk) en aan de ervaringsdeskundigen.

Het Café is ontstaan op initiatief van de klankbordgroep Geweldige Wijk. Vragen kunnen gaan over de Geweldige Wijk aanpak, de app, maar ook andere onderwerpen rondom het thema armoede. Tijdens deze eerste editie was de interactie meteen een succes. De sfeer was goed, er kwamen mooie contacten tot stand en vragen werden beantwoord. 

Ik (Leonie) mocht er namens de GeluksBV bij zijn en werd geraakt door de openheid van de aanwezigen over hun (vroegere) leefsituatie. Ik denk dat dit café een hele mooie opbrengst is van de Geweldige Wijk aanpak: waarin mensen met een kleine beurs, centraal staan. Mensen vinden steun bij elkaar en helpen elkaar om weer meer grip op hun eigen leven te krijgen.

De volgende editie is op 20 maart en iedereen uit Meppel is welkom, of je nu vragen hebt over je eigen situatie, graag een ander wilt helpen of gewoon iets meer wilt weten over de Geweldige Wijk aanpak in Meppel.