Even voorstellen

Begin februari ben ik gestart als stagiaire bij GeluksBV, daarom wil ik mij graag even aan jullie voorstellen. Ik ben Leonie, 26 jaar en ik volg momenteel de master Social Policy and Public Health aan Universiteit Utrecht. Voordat ik GeluksBV leerde kennen was ik al erg geïnteresseerd in de kracht van de positieve psychologie.
Zelf heb ik een aantal jaren
wat weinig gevoelens van ‘geluk’ ervaren en vanuit dat gevoel van ongenoegen met het leven ben ik op zoek gegaan naar manieren om gelukkiger te worden.

Ik startte met mediteren en yoga en ik oefende om minder streng te zijn voor mezelf. Ook ben ik veganistisch gaan eten en leven, omdat dit beter paste bij mijn gevoel van liefde voor de aarde en de dieren en mensen die daarop wonen. Ik begon bewuster te leven en ik leerde te genieten in het moment.

Toen ik op zoek ging naar een stage voor mijn master, vond ik per toeval de GeluksBV, wat een geluk! Ik was direct enthousiast over hun missie om het Bruto Nationaal Geluk te vergroten. Nu ik zelf kleine ervaringen heb opgedaan in de maakbaarheid van je eigen geluk, lijkt het me mooi om dit ook te kunnen delen met meer mensen die de behoefte hebben aan meer geluk in hun leven. Geluk is niet een punt wat je kunt bereiken of een doel wat ooit volledig behaald zal zijn. Het is een reis, waarbij de weg telt en niet de eindbestemming. Ik heb nog veel te leren tijdens mijn reis en ik kijk er naar uit om nog meer op te steken over geluk tijdens mijn stage bij GeluksBV en om deze inzichten te delen met zoveel mogelijk mensen.

Warme groet,

Leonie