Skip to main content

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid starten er maar liefst 4 nieuwe reeksen Digitale Buddies! Dat doen wij als GeluksBV in nauwe samenwerking met de bibliotheek Utrecht, en de buurthuizen De Nieuwe Jutter en In de 3 Krone.

Bij Digitale Buddies verbinden we jong en oud. Staan ontmoeting en persoonlijke gesprekken over passies en interesses centraal. En ontwikkelen de ouderen, de voor hen relevante digitale vaardigheden. 

In de bibliotheken van Hoograven en Overvecht sluiten we aan bij de Senioreninloop. De ouderen die daar komen hebben behoefte aan een praatje, en vaak concrete digitale vragen. 

De buurthuizen zijn voor Digitale Buddies, nieuwe partners. Ze waren direct enthousiast om aan te haken. Ze hebben ouderen uit hun netwerk en buurt uitgenodigd om mee te doen aan Digitale Buddies. Na alle corona-perikelen is dit voor veel ouderen weer het eerste uitje, en dat belooft heel leerzaam en gezellig te worden!

Inmiddels zijn er 16 ROC-studenten getraind. Zij staan te popelen om aan de slag te gaan. Dat doen ze voor een stage of in het kader van werkplekleren. De studenten zijn bij Digitale Buddies aanwezig voor een goed gesprek, het geven van korte presentaties over digitale vaardigheden en ze spelen flexibel in op actuele, digitale vragen van de ouderen.

We zien uit naar mooie gesprekken, leerzame bijeenkomsten, minder eenzame en vooral: méér gelukkige ouderen in Utrecht!

Ga naar de inhoud