Digitale Buddies roadtrip!

Normaal gesproken reist Digitale Buddies alleen binnen de Utrechtse stadsgrenzen, maar vorige week ging een aantal buddies richting Brussel. Voor veel ouderen was het een meer dan welkom uitstapje en voor veel jongeren een eerste kennismaking met het Europees Parlement.

Door onze samenwerking met Bibliotheek Utrecht, in het kader van hun programma Ouderen in de Wijk, werd Digitale Buddies gevraagd om mee te gaan naar Brussel. Jong en oud ging daarom al vroeg met de touringcar op pad. Eenmaal bij het Europees Parlement aangekomen, stond hen een rondleiding, een uitgebreide lunch en een ontmoeting met Agnes Jongerius te wachten. De meeste buddies waren erg onder de indruk. Sommigen maakten zelfs van de gelegenheid gebruik om Jongerius eens flink aan de tand te voelen (“waarom is mijn AOW zo laag?”)!

Tijdens de terugreis werd nagepraat over de enerverende dag. Sommige ouderen konden nog steeds niet geloven dat ze dit mochten meemaken. Een aantal jongeren fantaseerde over een mogelijke carrière in de EU. En wij: wij dromen om nog meer ouderen met Digitale Buddies te bereiken, in Utrecht, in Nederland of zelfs in Europa. Digitale Buddies goes EU! Wij zijn erbij!