Minder stress, meer regie

Het verkleinen van sociale- en gezondheidsachterstanden in Nederland, door mensen die leven in armoede gericht te ondersteunen meer regie te nemen op hun eigen geluk en gezondheid.

De Geweldige Wijk

Wie wil er niet wonen in een Geweldige Wijk? Een wijk waarin het normaal is dat we elkaar helpen? In sommige gezinnen in Nederland is er voldoende, terwijl er in andere gezinnen te weinig is. Als er te weinig is -de basis van je bestaan is niet op orde- geeft dat veel stress. Vaak stapelen problemen zich op. Zo ontstaat nog meer stress. Kiezen voor een gezond leven, een opleiding of zoeken naar werk is lastig als stress door armoede je denken volledig in beslag neemt. Om hier iets aan te doen hebben we de Geweldige Wijk ontwikkeld. Een vernieuwende aanpak om mensen met een kleine beurs beter te ondersteunen en weer meer regie te geven over hun eigen leven.

Armoede staat gezondheid in de weg. Doel van de Geweldige Wijk is om bij te dragen aan het verminderen van (de effecten van) (langdurige) armoede in gezinnen. Dit doen we door te werken aan armoedeverlichting, het bevorderen van mentale fitheid en veerkracht en door kansen voor sociale inclusie te vergroten. Dit maakt de weg vrij om weer gemotiveerd te werken aan belangrijke onderdelen van het leven, waaronder de zorg voor het gezin, werk, het volgen van een opleiding, gezondheid & geluk.

De scoop van het integrale programma ‘De Geweldige Wijk’ wordt in een animatie van 2 minuten uiteengezet (YouTube):

De Geweldige Wijk is een initiatief van de GeluksBV en het Lectoraat de Gezonde stad van Hogeschool Windesheim. De ontwikkeling, implementatie en optimalisatie van de eerste fase wordt mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra, vanuit het programma de Gezonde Toekomst Dichterbij en uitgevoerd in Meppel, in samenwerking met de gemeente en Welzijn Mensenwerk.

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de Geweldige Wijk voor jouw gemeente?
Of heb je andere vragen?

Mail naar Carin: carin@geluksbv.nl